Mensen met inspirerende levensveranderingen

5 december 2021by Sefa-admin0

Ik hou van inspirerende verhalen van mensen die geweldige dingen hebben bereikt door hun dromen te volgen, wat er ook gebeurt. Stel je voor wat een andere wereld het zou zijn als er geen Walt Disney, geen Star Wars, geen Beethoven-symfonieën waren. Deze zijn allemaal gemaakt door mensen die te maken kregen met talloze afwijzingen, maar weigerden te luisteren naar de negatieve mensen die zeiden: “je kunt niet”. Of stel je voor dat iemand als Oprah naar de critici had geluisterd in plaats van naar haar hart. De wereld zou echt een aantal van zijn grootste creaties en inspirerende mensen missen.

Enkele van mijn favoriete inspirerende verhalen

Walt Disney – Werd afgewezen door meer dan honderd banken toen hij geld probeerde te krijgen om Disneyland te ontwikkelen. Hij werd ook ontslagen uit zijn baan bij een krant voor “gebrek aan ideeën”. Hij had ook verschillende faillissementen voordat hij Disneyland kon ontwikkelen.

  • George Lucas
    George Lucas bracht vier jaar door met het verzenden van het script voor Star Wars naar de verschillende studio’s en kreeg daarbij talloze afwijzingen. Universal Studios en United Artist hebben hem allebei afgewezen. Eindelijk besloot een directeur van 20th Century Fox die zijn film had gezien en daarvan onder de indruk was, hem een kans te geven met zijn Star Wars. De film werd gemaakt voor $ 11 miljoen dollar en werd uitgebracht in 1977. Sindsdien heeft de originele Star Wars-trilogie meer dan 2,4 miljard dollar opgebracht. Als hij zijn negatieve innerlijke stem tot hem had laten doordringen, zou hij nooit de best scorende film aller tijden hebben gehad.
  • Einstein
    Werd door zijn vroege leraren als een “onleerbare” dwaas beschouwd.
  • Michael Jordan
    Werd uit zijn basketbalteam op de middelbare school gegooid. Michael Jordan: “Ik heb keer op keer gefaald in mijn leven, en daarom slaag ik.”
  • Beethoven
    Beethovens muziekleraar vertelde hem dat hij een hopeloze componist was.
  • Colonel Sanders (maker van Kentucky Fried Chicken)
    Werd meer dan een jaar lang door meer dan duizend restaurants “nee” verteld terwijl hij in zijn auto woonde en zijn kiprecept probeerde te verkopen.
  • Thomas Edison
    Ik weet zeker dat je hebt gehoord van Thomas Edison en alle uitvindingen die hij heeft gemaakt. Hij staat bekend als een van de meest productieve uitvinders in de geschiedenis met 1.093 Amerikaanse patenten en veel patenten in het VK, Frankrijk en Duitsland. Toen Thomas 4 was, werd hij met een briefje van school naar huis gestuurd. Het briefje vertelde zijn moeder dat hij zijn zoon van school moest halen omdat hij “te dom was om te leren”. Thomas’ moeder besloot hem zelf les te geven. Hij had slechts 3 maanden formele scholing gehad, maar ging door met het maken van talloze uitvindingen zoals de fonograaf. Hij was ook gedeeltelijk doof aan één oor. Hij slaagde er steeds in om succesvol te zijn, zelfs met het gebrek aan steun van het formele schoolsysteem.

Ken je nog meer inspirerende verhalen?

Wat zijn je favoriete inspirerende verhalen? Als je zelf enkele inspirerende verhalen kent, stuur deze op via het contactformulier. Ik zou de lijst graag blijven aanvullen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *