Vermijd deze fouten bij je volgende sollicitatiegesprek

2 januari 2022by Sefa-admin0

Know your answers to the standard job interview questions.

Steve Jobs

Zoals iedereen die al een tijdje op zoek is naar een baan weet, is een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek niet iets dat gemakkelijk wordt bereikt. Helaas verpesten te veel sollicitanten hun sollicitatiegesprekken en verspillen ze al die tijd en moeite. Wees niet een van die kandidaten. Ga er nooit vanuit dat de jobaanbieding “in je broekzak” zit, simpelweg omdat je bent uitgenodigd voor een gesprek!

Vermijd deze veelgemaakte fouten om die baan te krijgen

Wat je doet tijdens een sollicitatiegesprek wordt gezien als een “voorbeeld” van je werk. Alles wat je doet wordt beoordeeld omdat ze je niet kennen (tenzij je een van de gelukkige doorverwezen kandidaten bent).

Laat ze zien dat je een goede aanwinst zou zijn. Maak deze fouten niet:

Fout #1: Ongeïnteresseerd overkomen.

Dit maakt werkgevers gek. De meeste werkgevers hebben meer sollicitanten dan ze nodig hebben of willen.

Als je niet aantoonbaar in hen geïnteresseerd bent, zijn ze zeker ook niet geïnteresseerd om jou in dienst te nemen.

In plaats daarvan: toon uw interesse in het bedrijf en de baan. Kom op tijd, gepast gekleed. Zet je mobiele telefoon uit.

Fout #2: Onvoorbereid zijn.

Duidelijk gebrek aan voorbereiding is een kansbreker. En gebrek aan voorbereiding wordt meestal snel duidelijk.

In plaats daarvan: wees voorbereid! Voorbereiding zal u helpen uw interesse in hen en de baan te tonen. Je presteert ook beter in het interview als je voorbereid bent.

Fout #3: Boos zijn.

Boze mensen zijn GEEN mensen die werkgevers willen aannemen. Boze mensen zijn niet leuk om mee te werken. Ze kunnen collega’s en/of klanten of cliënten afschrikken. Ze kunnen ook misbruik maken van zowel mensen als apparatuur (computers, auto’s, enz.).

In plaats daarvan: als je boos bent over een baanverlies, vreselijk woon-werkverkeer naar het sollicitatiegesprek, eerder ruzie met je kinderen of partner, of iets anders, laat de woede dan voor het sollicitatiegesprek varen, in ieder geval tijdelijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *